Club Amsterdam Klezmer Workshops

De workshops worden gehouden in de Q-Factory in Amsterdam op zondagmiddag van 14 tot 17 uur. Een workshop kost 27,50, inclusief 1 gratis clubavond. Niveau: je kan redelijk van blad lezen of speelt makkelijk op het gehoor. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je naam, instrument en telefoonnummer naar: workshop@amsterdamklezmerband.com. We zullen je deelname zo snel mogelijk bevestigen.


26 januari 2020 – Klezmer & Tarantella door Job Chajes en Vincenzo Castellana

De Tarantella komt uit Zuid- Italië, een snelle en uitbundige dans, muziek in 6/8 of 4/4 maat. Klezmer is bruilofts-dansmuziek. Snelle loopjes en een stevig ritme zijn de grote overeenkomsten tussen deze twee muzieksoorten. Job Chajes en Vincenzo Castellana gooien de Tarantella in de mix met klezmer: feestmuziek in het kwadraat!


23 Februari 2020 – Jong Talent door Gijs Levelt en Theo van Tol [VOL]

Speciaal voor Jong Talent: Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Speel je een muziekinstrument? Kan je noten lezen? En wil je het podium delen met de Amsterdam Klezmer Band? Schrijf je dan in voor de Jong Talent workshop van de Amsterdam Klezmer Band! Onder leiding van accordeonist Theo van Tol en trompettist Gijs Levelt leer je een aantal Amsterdam Klezmer Band klassiekers. Je wordt klaargestoomd voor een concert
met de Amsterdam Klezmer Band. Op 27 februari 2020 sta je samen met de band op het podium van de Mezrab tijdens de maandelijkse clubavond ‘Club Amsterdam Klezmer’.


22 maart 2020 – Funk en klezmer door Jasper de Beer

Het lijkt misschien een ongewone combinatie maar Amsterdam Klezmer Band bassist Jasper de Beer brengt funk en klezmer moeiteloos samen. In deze funky eclectische cross over workshop is niks te gek.  De invloeden komen overal vandaan,  zoals bijvoorbeeld in het nummer Tussen gisteren en vandaag van de cd Blitzmash

Click here