Centralstation
18 december 2022
19:30
Darmstadt
Centralstation
Google Map
Tickets
Kraakheldere ritmes, galmende fanfares en joodse klezmer melodieën maakten de voormalige straatmuzikanten in een mum van tijd tot een succesvolle band.

Wat halverwege de jaren negentig begon met straatmuziek in de hoofdstad van Nederland, vult nu grote concertzalen en festivalterreinen over de hele wereld – maar de Amsterdam Klezmer Band heeft tot op de dag van vandaag zijn “straatgeloofwaardigheid” behouden. De formatie speelt een eigen variant van “Progressive Klezmer” met ruwe kantjes, met ruwe plekken en weerhaken. En uitermate geschikt voor feesten.
Nederlanders combineren de Klezmer-traditie met Slavische muziek uit de Zwarte Zee, balkan blazers en Oost-Europese ritmes, die in complexiteit nauwelijks te overtreffen zijn. Er zijn ook klassieke momenten, blues, jazzy, reggae en rap accenten. Een unieke mix van stijlen die alleen van de Amsterdam Klezmer Band kan komen.

Op zondag 18 december zijn zij op uitnodiging van de Joodse gemeenschap in Darmstadt te gast op het Centraal Station als spetterende afsluiting van de Joodse Cultuurweken.